Pedodontie

Tratarea dintilor copiilor este esentiala deoarece pierderea precoce a dintilor temporari(de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi, cu repercursiuni asupra intregului aparat dento-maxilar.

Este foarte importanta folosirea unor metode moderne care previn aparitia cariilor la varste fragede (fluorizari si sigilarile dentare), precum si invatarea ingrijirii corecte a dintilor (tehnici de periaj)

Pentru sigilarile dentare se folosesc sigilantii, materiale cu proprietati plastice (usor de aplicat in spatii fine), care se aplica pe suprafete de masticatie a dintilor posteriori,protejindu-i de atacul carios.

Procedura de aplicare a sigilantului este simpla si de scurta durata. Indicatia pentru sigilari dentare o au molarii permanenti, (primii molari permanenti erupti la sase ani cat si molarii secunzi, erupti la 12 ani), dar si premolarii in unele cazuri (depinde de morfologia ocluzala).Fluorul este un element care intareste smaltul dentar, protejandu-l impotriva atacului carios.

Aplicarea topica de fluor in cabinet (fluorizare) de doua ori pe an( la interval de sase luni), scade incidenta cariei dentare la copii cu aproximativ 50%.

Fluorul, alaturi de o igiena bucala corect efectuata si o dieta sanatoasa sunt factori esentiali care reduc considerabil riscul copilului dumneavoastra de a dezvolta carii dentare.